WORKSHOP 2 juni 2018


WERKEN MET PALETMES

Op zaterdag 2 juni organiseer ik weer een schilderworkshop in Atelier 3x3 te Gaanderen. We gaan dit keer aan de slag met het paletmes.
Vanuit de westerse traditie van de schilderkunst was het paletmes van oorsprong de spatel waarmee je de verf op je palet kon mengen tot alle gewenste kleuren. Sinds de impressionisten weten wij echter dat het paletmes ook heel goed gebruikt kan worden om de verf direct op het doek aan te brengen. Een heel andere wijze van werken, met heel eigen effecten en mogelijkheden! 

IMG_4032.jpg       

WAT GAAN WE DOEN

 

Om 9.30 uur in de ochtend starten we met koffie en thee en presenteer ik een korte introductie over het werken met een paletmes. Daarna ga je aan de slag en maak je onder mijn begeleiding een eigen kunstwerk. Je leert natuurlijk van alles over het gebruik van het paletmes, maar daarnaast nog meer over bijvoorbeeld compositie, vorm, kleur en materiaalgebruik. Maar bovenal ben je een dag heerlijk aan het werk.
Talent of ervaring is altijd handig maar niet noodzakelijk. Tijdens de begeleiding steek ik in op jouw persoonlijke niveau. Gaandeweg ontwikkel je je creatieve vermogens.


MET HOEVEEL PERSONEN

De groepsgrootte zal variëren van 7 tot 12 personen, zodat er volop ruimte is voor individuele begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Het zal een ontspannen en gezellige dag worden, zowel voor beginners als gevorderden. Aan het einde van de middag heb je veel kennis opgedaan en neem je je eigen kunstwerk mee naar huis!

IMG_4036.jpg


PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. De professionele ezels, de paletmessen, kwasten, het papier om te schetsen en de doeken om op te schilderen staan allemaal klaar in mijn ruime atelier. Hiervoor betaal je € 75 en ben je van 9.30 tot 17.00 uur heerlijk aan het werk.

Heb je nog vragen? Wil je je aanmelden? Ga dan naar de contact pagina.