Gewoon beginnen!

Het is zover: ik mag je hartelijk welkom heten op mijn nieuwe site. Spannend toch?

Wat is er nieuw? Je ziet mijn werk nu completer en sneller op je scherm dan eerst. Je ziet meteen waar ik exposeer. En op veler verzoek ga ik jullie vanaf vandaag regelmatig tracteren op een blog. Want wat houdt een kunstenaar bezig? Hoe zit dat bijvoorbeeld met de angst voor het witte vlak? Heb ik daar na 25 jaar vakvrouwschap nog steeds last van? Zie je er iets van terug in mijn werk? Dit soort vragen stellen mensen mij vaak. In mijn blogs ga je er antwoord op krijgen. Bovendien geef ik je updates over mijn bezigheden, ideeën over kunst, de werkelijkheid achter de werkelijkheid en nog veel meer.

En dan nu een pijnlijk onderwerp: De angst voor het witte vlak. Als je schildert of creatief werkt, zul je het gevoel wel herkennen: je staat voor je ezel en kijkt naar een strak gespannen, maagdelijk, hagelwit doek. Alsof je het podium opklimt, de vloer is leeg, het publiek houdt de adem in, het is muisstil… Wat een heerlijk gevoel! Je kunt nog alle kanten op!

Maar dan besef je dat het NU moet gebeuren. Nu is het toch echt tijd voor die eerste potloodlijn. Of drastischer, voor die grove inbreuk door die volgezogen kwast. Het witte doek wacht. De adrenaline stijgt, je kunt niet meer terug. Hoe pak je dat aan?

Ik stel mezelf en mijn cursisten altijd vragen: Heb je een plan? Is je motivatie duidelijk? Weet je waar je heen wilt? En daarna komt de spreekwoordelijke schop onder de kont. Twee woorden maar: gewoon beginnen!

En zo werkt dat dus ook met deze blog: gewoon maar beginnen. Een nieuw avontuur voor mij, waar ik veel zin in heb. Interessant? Dat hoop ik! Dus laat je inspireren door het werk, snuffel door het portfolio, ontdek waar mijn werk de komende tijd te zien is, schrijf je in voor een cursus ;-) en geef mij vooral je reactie!

Tot slot nog dit: Marco Overkamp van IN2BIZZ en Astrid Mensink van Mensinks tekstfabriek  hartelijk dank voor jullie expertise. Samen hebben we veel energie in deze site gestopt. Zonder jullie zou dit niet zijn wat het nu is.