WORKSHOP 27 oktober 2018

 

SCHILDEREN ROND HET THEMA HERFST

Op 27 oktober wordt er weer een dag hard gewerkt in Atelier 3x3. Het zal dan herfst zijn. Buiten kleuren de bladeren in de prachtigste tinten en ze vormen -eenmaal gevallen op de grond- fascinerende structuren. Kale bomen blijven achter, een netwerk van grillige lijnen tonend. 
Veel kunstenaars zijn ons voorgegaan in dit thema, ieder in zijn eigen tijd en stijl. Denk maar eens aan John Constable’s romantisch realisme, of Alphonse Mucha’s vleesgeworden herfst in één van zijn geschilderde seizoenen. Meer recent kennen we Chagall of, vanuit het abstract expressionisme, Cy Twombly. 
Meer dan genoeg materiaal om je een dag lang door te laten inspireren!

Herfst 3.jpg Herfst 1 .jpg


WAT JE KUNT VERWACHTEN

Om 9.45 uur starten we de dag met een inloop met koffie en thee. Vervolgens neem ik de deelnemers mee in een introductie rondom het thema. Hierin wisselen beelden uit de kunstgeschiedenis en technische tips elkaar af. Zo leer je niet alleen over de praktijk van het schilderen maar ontdek je telkens meer over de boeiende wereld van de geschiedenis van de kunst. Natuurlijk gaan we hierna aan de slag met verf en doek en bestaat de rest van de dag uit WERKEN.
Ook voor deze dag geldt dat talent of ervaring in het schilderen handig is maar zeker niet noodzakelijk. Tijdens de begeleiding steek ik in op jouw persoonlijke niveau. Gaandeweg ontwikkel jij je creatieve vermogens.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De groepsgrootte zal variëren van 7 tot 12 personen, zodat er volop ruimte is voor individuele begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. 
Voor de koffie, thee en de lunch wordt gezorgd; jij hoeft je nergens druk om te maken. De professionele ezels, kwasten, papier en schilderdoeken zullen allemaal klaar staan in mijn ruimte atelier. 
Je hebt van 9.45 tot 17 uur de tijd en aan het einde van de dag heb je veel kennis opgedaan en neem je je eigen kunstwerk mee naar huis.

KOSTEN

Voor deze dag betaal je €75. 
Afhankelijk van de workshop en van jouw voorkeur als deelnemer wordt er gewerkt op één groot doek (bv 60 x 80 cm) of meerdere kleine doeken (bv 3 doeken van 40 x 50 cm of 6 doekjes van 25 x 25 cm ). Er is altijd de mogelijkheid meer doeken te beschilderen dan dit standaardaantal, ik heb van alles op voorraad. In zo’n geval betaal je een meerprijs per doek variërend tussen de €5 en €15

Heb je nog vragen? Wil je je aanmelden? Ga dan naar de contact pagina.


Lees enkele reacties die ik ontving tijdens het geven van de workshops: 

- Wat heb jij ontzettend veel tips om te geven, je vindt altijd wel iets om me verder mee te helpen.
- De sfeer tijdens de workshop is erg prettig. Het valt me op dat we hier echt onszelf kunnen zijn. 
- Het is heerlijk werken in je atelier, het is een prachtige en grote ruimte die aanzet tot creativiteit. 
- Deze schilderworkshop is een van de weinige momenten waarop ik verder aan niets denk: ik ben hier en ik schilder, de rest van de wereld is even helemaal weg. 

 

Bekijk enkele resultaten van eerdere workshops:

 Resultaat workshop 5a.jpg   image.png

 resultaat workshop bird.jpg   Resultaat workshop 4a.jpg

 image1a.jpg   resultaat workshop 1a.jpg  

 WORKSHOPS WAAR JE VERDER MEE KOMT!