Kunst uitlenen of toch maar niet?

Witte slaapMisschien hebben jullie het al gelezen? In januari en februari van 2014 organiseert  Kunstuitleen Voorburg een solo expositie voor mij alleen! Veertien meter wand beschikbaar voor mijn nieuwste werken. Ze zijn  te koop, maar vooral ook te huur. Dat blijft toch een lastige beslissing: houd ik het werk in eigen beheer zodat ik er ieder willekeurig moment over kan beschikken om ermee te exposeren? Máár dan staat het soms tijden in m’n atelier en gebeurt er niets mee.  Dus dan toch maar wat  schilderijen naar de Kunstuitleen zodat meer mensen er blij van worden voor een prikkie aan huurkosten? Maar in dat geval ben ik het dus ‘kwijt’ voor een hele tijd. Zoals ik al zei, het blijft een lastige beslissing...

Dus Kunstuitleen Voorburg pakte het een maandje geleden slim aan: terwijl ik belde met de aankondiging dat ik begin 2014 maar weer eens wat werk op kwam halen, werd ik over de streep gehaald om het tegenovergestelde te doen! Het aanlokkelijke aanbod van een solo expositie, aandacht voor alléén mijn schilderijen, 14 meter wand, goede reclame, hun vaste klantenkring nauwer betrekken bij mijn werk enzovoorts, was te verleidelijk. Vandaar mensen: grijp deze kans want hier gaat (voor één keer) nieuw werk in de verhuur!

Maar wat mijn start van 2014 nou echt leuk begint te maken is het feit dat ik een paar weekjes later ook al gebeld werd door museum De Casteelse Poort in Wageningen. Men was  nogal gecharmeerd van m’n werk en  vroeg zich af of ik in de zomer van 2014 misschien twee maanden bij hen wil komen exposeren. Even googelen, ziet er goed uit: nou, dat lijkt me niet zo’n probleem!
Afgelopen week zijn ze op atelierbezoek geweest. Een onderhoudend gesprek over kunst en allerlei aanverwante zaken. Of ik wist dat ze nog in de oriënterende fase zitten en nog een concurrent-kunstenaar zullen bezoeken? Nee, dat wist ik niet, maar da’s okay, ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt ;-) Eind december hoor ik wat hun uiteindelijke beslissing wordt.

Dus wat ik maar ff zeggen wil: niks voorbereid voor 2014, druk bezig met schilderen en het maken van andere plannen en dan toch (waarschijnlijk) al twee mooie expo’s in the pocket! En beiden zonder aanmeldingen, ballotagecommissies en aanverwant ‘gedoe’, maar gewoon op uitnodiging van de lokatiehouders.
Check, ik ben tevreden!